شهرستان آستارا
از شهرستانهای ساحلی استان گیلان در شمال ایران است. مرکز این شهرستان، شهر آستارا است. جمعیت غالب مردم این شهرستان به ترکی آذربایجانی صحبت میکنند.گرچه در مناطق کوهپایهای شهرستان نظیر عنبران محله مردمان به زبان تالشی از شاخه زبانهای ایرانی صحبت می نمایند. شهرستان مرزی بندر آستارا با کشور جمهوری آذربایجان همسایهاست.
مناطق دیدنی آستارا
در حد فاصل بین آستارا و رضوانشهر، چند نمونه از زیباترین جلوههای طبیعت بکر حاشیهی دریای کاسپین (خزر) مشاهده می شود. شالیزارهای وسیع و چشمنواز در طول این مسیر بهخصوص در شهرهای لوندویل، خطبه سرا و سوست چشمانداز مبهوتکنندهای دارند و بعد از اسالم (دوراهی خلخال) جنگلهای زیبا و چشمنوازی مشاهده میشود. یکی از جاذبههای گردشگری این مسیر، ویرانههای قلعهی صلصال یا قلعه لیسار است که در بالای یک تپهی سنگی سرسبز، در جنوبیترین نقطهی روستای لیسار (خیابان صلصال) واقع شده است و تنها با ۵ دقیقه پیادهروی از جادهی اصلی میتوان از آن بازدید کرد. البته بیشتر محدودهی این قلعه حصارکشی شده و فقط بازدید از طاق زیبای دروازهی قلعه و چشمانداز بینظیر آن به دریا برای گردشگران امکانپذیر است. در حاشیهی میدان مرکزی شهر هشتپر در شهرستان تالش که مجسمهای زیبا (یک درشکه و دو اسب سرکش) در وسط آن به چشم میخورد، یک عمارت کلاه فرهنگی متعلق به دوره قاجار وجود دارد که تماشای آن خالی از لطف نیست.
جاذبه های گردشگری آستارا
باغ پرندگان آستارا
باغ پرندگان آستارا در ورودی جاده آستارا ـ رشت در زمینی به مساحت یکهزار و ۵۰ متر مربع احداث شدهاست که در آن بالغ بر ۳۰۰ پرنده از ۶۰ گونه مختلف وجود دارد.
آدرس پستی: شهرستان آستارا – نرسیده به دانشگاه آزاد اسلامي
آبشار لاتون
آبشار لاتون در ۱۵ کیلومتری آستارا ، شهر لوندویل و روستای کوته کومه قرار دارد. ارتفاع تقریبی آبشار لاتون ۱۰۵ متر است که از لحاظ ارتفاع، مرتفع ترین آبشار ایران است. علاوه بر آبشار اصلی، آبشار دیگری با فاصله ی ۱۰ متری آن قرار دارد که ۶۵ متر ارتفاع دارد و سر ریز آب آن نسبت به آبشار اصلی بیشتر و عریض تر است. ار مسیر چشمه تا آبشار لاتون سه حوش بزرگ طبیعی با سه آبشار ۱۰ متری قرار دارد.
مسیر آبشار لاتون از روستای کوته کومه آغاز می شود و تقریباً ۴ ساعت پیاده روی (کوهپیمایی) دارد. در مسیر آبشار لاتون تپه های جنگلی و رودخانه ای که منبع آن آبشار لاتون است دیده می شود. انتهای مسیر نیز دارای پرتگاه های خطرناک و مرگبار است خصوصاً ما بین دو آبشار (۱۰۵ متری و ۶۵ متری). آبشار از فاصله ی ۵۰۰ متری قابل مشاهده است. در مسیر آبشار لاتون به روستای قدیمی آسیوشوان گذر وجود دارد که تقریباً ۵ خانوار در آن زندگی می کنند.
حیران
دهستان حیران در فاصله 28 کیلومتری آستارا به اردبیل واقع شده است که از سمت شمال به کشور آذربایجان از جنوب به کوههای تالش ، از شرق به شهر آستارا و عنبران محله و از غرب به استان اردبیل متصل می باشد.
وجه تسمیه حیران به علت زیبائی های خاص این منطقه بوده است که به دره بهشت نیز معروف است.
مجموعه توریستی و گردشگری حیران در 35 کیلو متری جاده آستارا به اردبیل در حاشیه کوهستان زیبا و دیدنی حیران در منطقه ای معروف به حاجی امیر حد مرزی بین استانهای اردبیل و آستارا و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد و از سمت ایستگاه بالا به جنگل مشهور فندقلوی شهرستان نمین منتهی می شود.
تالاب استیل یا تالاب عباس آباد
تالاب استیل یا تالاب عباس آباد در ۷ کیلومتری جنوب شهرستان آستارا و در حاشیه جاده لوندویل به آستارا در استان گیلان قرار دارد. به دلیل مجاورت با روستای عباس آباد آستارا، این تالاب به نام تالاب استیل عباسآباد نیز شناخته میشود. اهمیت اکو توریستی این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشماندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان میشود.
ضلع غربی تالاب پوشیده از جنگل و پوششهای سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور وجود دارد که منظرهای بسیار جالب زیبا را به وجود آورده و در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران است.
تالاب استیل از نظر گردشگری یکی از جاذبههای مهم تلقی میشود و وجود ماهیانی نظیر کپور و اردک ماهی و نیلوفران آبی و نیزارها از ویژگیهای این تالاب است.
تالاب طبیعی استیل جایگاه پرندگان کمیاب است که برای زاد و ولد از اروپای مرکزی، ماورای خزر و مناطق قطبی به این منطقه مهاجرت میکنند و مهمترین آن چینگیر نوکسرخ است.
بازار بزرگ ساحلی آستارا
بازار بزرگ ساحلی در یکی از بهترین نقاط شهری آستارا و در حاشیه دریای خزر و مرداب آستارا واقع شدهاست.
در سال ۱۳۶۸ با فروپاشی شوروی سابق و بازگشایی مجدد گذرگاه مرزی آستارا مابین ایران و جمهوری آذربایجان این بازار بزرگ بنیانگذاری شد.
بنای بازار بزرگ ساحلی آستارا به صورت معماری خاص منطقه آستارا و به صورت بامهای سفالین میباشد.
پس از رونق این بنا در طول سالهای گذشته و بعد از سال ۱۳۷۷ مجموعه مغازهها و پاساژهای حول بازار بزرگ ساحلی گسترش یافتهاست.
با بیش از ۱،۲۰۰ واحد صنفی فعال در محدوده ۶۰ پاساژ در بخشهای مختلف پوشاک، و… فعالیت میکند.مغازهها و پاساژهای زیرمجموعه بازار بزرگ ساحلی از پل فارابی تا انتهای پارکینگ بازار و چسبیده به بلوار سفیر امید امتداد مییابد.
پاسخ دهید انصراف